Мартин Димитров: Mинус 3 млрд. в момента е "Турски поток"

За съжаление, „Турски поток“ е по-скоро "печатница на загуби", каза депутатът от „Продължаваме промяната-Демократична България“ (ПП-ДБ) Мартин Димитров пред журналисти в кулоарите на парламента. Така той коментира думите на лидера на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов, че в момента този газопровод е „печатница за пари за българските граждани“.

Мартин Димитров посочи, че отчетената печалба за 2022 г. е 260 млн. лева. С тези темпове трябват 13 години да бъдат върнати парите, а както се променя газовият пазар и продължава военният конфликт, има опасност никога да не бъдат върнати, смята депутатът от ПП-ДБ.

 „Турски поток“ е един ненужен, огромен, неефективен разход, който правителството на ГЕРБ тогава направи и то не заради българския интерес, от този проект има полза Русия, България няма полза, коментира Мартин Димитров. 

Имам един основен въпрос към ГЕРБ – защо се отказаха от 1 млрд. долара близо такси, които трябваше да получим по предишния договор заради „Турски поток“, каза той. Според Димитров това е огромна загуба за България. 

Той отново посочи, че според твърденията на служебния кабинет печалбата за 2022 г. от "Турски поток" е 260 млн. лева, а приходите са около 370 млн. Само че ти си дал 3,3 млрд., при това положение засега си на загуба от 3 млрд., т.е. минус 3 млрд. в момента е „Турски поток“, добави той.

Източник: БТА

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини