Google Chrome започна да показва количеството използвана памет от всеки раздел

Браузърът Chrome може да изисква немалко ресурси, особено в операционните системи Windows 10 и Windows 11, но използването на много оперативна памет далеч не се дължи само на Google. Някои уеб сайтове са направени толкова зле, че се превръщат в истински капан за системните ресурси на компютъра. Нова функция в Google Chrome дава възможност за съвсем лесното и бързо да видим кои точно уеб страници в кои раздели консумират най-много ресурси.

Браузърът Chrome на Google в операционните системи Windows 10/11 вече показва колко RAM използва всеки раздел. Засега функцията се тества чрез подбрани потребители в бета версията, която може да да се изтегли от канала Chrome Canary. Тя показва използването на паметта в реално време, когато преминете с мишката над отворен таб (раздел).

По този начин функцията „Използване на паметта“ показва количеството памет, използвано от дадена отворена уеб страница плюс паметта на свързаните с нея фонови процеси. Функцията работи дори когато е активирана опцията за пестене на памет (Memory Saver).

В новата стабилна версия на браузъра в Chrome Canary новата функция е активирана по подразбиране. Ако пo някакви причини не я виждате, можете да я включите с по следния начин:

  • Влезте в специализираната страница Chrome://flags
  • Оттам вдигнете флага Memory usage on hover
  • Рестартирайте браузъра

Да подчертаем, че същата функция показва и кога опцията за икономия на памет на Chrome е „замразила“ раздела, за да пести памет.

Източник: kaldata

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини