Деца от ДГ "Надежда" отличени в национален еко конкурс

    Зам.-кметът на Асеновград Петър Петров бе сред официалните гости на ДГ „Надежда“ в церемонията по връчването на грамоти на деца за успешно участие в Националните еко номинации "Най-големият малък приятел на животните и природата".

    Това е IV-то издание на инициативата, която е организирана от Фондация „АФА - България“.

    Възпитаници на детското заведение са получили възможността техни творби да бъдат част от представителна изложба „Децата на България за бъдещето на планетата“, която се е провела в Народното събрание.

    Празникът в ДГ „Надежда“ – Асеновград започна с театрална постановка, посветена на добрините, човешките взаимоотношения и опазването на околната среда.

    Последва връчването на почетните грамоти за отличените деца.

    Зам.-кметът Петров поднесе поздравителен адрес към директора на детското заведение, учителите и децата, от името на временно изпълняващия длъжността кмет на общината инж. Стоян Димитров. 

    "За нас е изключителна чест, че Асеновград е номиниран град. ДГ “Надежда” винаги е показвала, че е сред най-добрите места за обучение и възпитание в нашия град.

    Похвално е за членовете на колектива, че така добре са мотивирали децата - с мисъл за опазването на природата и с грижа и внимание към нейните обитатели – животните!

    За мен е гордост, че в нашия красив, зелен град има все повече млади хора, които мислят за опазването на природата, което е надежда за по-грижовен свят утре!

    Детската грижа за света около нас е нещото, което липсва на всички възрастни.

    Сърдечно благодаря на всички Вас, преподаватели, които помагате на децата и ги учите да виждат доброто и красивото! Пожелавам Ви здраве и още много успехи!“, гласи част от посланието на Димитров.

    Всички официални лица, заедно с директора на детската градина Николина Димитрова, се включиха в оформянето короната на „Дървото на хармонията“. То символизира общите усилия да бъде опазена планетата.

    Гостите оставиха своите цветни отпечатъци от дланите си - за листа на дървото.

    Децата, на свой ред, показаха своите умения за разделно събиране на отпадъците. Освен това, бяха подготвили и кратка музикална еко програма.

    В IV-тото издание на номинациите се включиха малки художници от общо 60 детски градини и училища в страната.

    Източник: Asenovgrad.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини