Близо 25 млн. лв. за изкуства и спорт в училищата

 С 24 772 019 лв. ще бъде финансирана Национална програма „Заедно в изкуствата и в спорта“ за общинските, държавните и частните училища, реши Правителството. Целта на програмата е да осигури условия за личностно развитие на учениците и да насърчи изявите им в колективни спортове и изкуства.

1235 образователни институции ще получат средства за дейности, свързани с изкуства. Училищата сформират групи за занимания по музикално, танцово, театрално, филмово и изобразително изкуство. Чрез средствата се покриват разходите им за закупуване на сценични костюми, инструменти, озвучителна и снимачна техника, декори и др., както и посещения на концерти, театри, филми, танцови спектакли, изложби.

В областта на спорта по програмата се финансират 1224 образователни институции. Заниманията включват сформиране на отбори в сферата на колективните спортове баскетбол, волейбол, хандбал и футбол и участват в състезания. Отпуснатите средства покриват разходи за закупуване на екипировка на учениците, включени в отбора, треньор, спортни уреди и др. Финансират се също посещения на спортни състезания и събития в зависимост от избрания вид спорт.

Плащанията са авансови - до 70 процента от защитените проекти, които започват  да се изпълняват през 2023 година. Общият бюджет на програмата е 45 000 000 лв.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини