Бедствено положение и неучебен ден на места заради тежката зимна обстановка

Заради тежката метеорологична обстановка, бедствено положение беше обявено в редица населени места в страната, а денят е неучебен за учениците от над 280 училища в тринадесет области, съобщава БНР.

Списъкът на учебните заведения, за които към момента утрешният ден е обявен за неучебен, е публикуван на сайта на МОН.

Във варненската община Вълчи дол е обявено бедствено положение, над 20 населени места все още са без ток, други нямат вода, денят е неучебен. Девет населени места в друга варненска община -  Аксаково, са недостъпни, 13 села са без ток, както и част от град Аксаково. Всички села в община Провадия са без електрозахранване.

Бедствено е положението в община Трявна, седем дни ще са в обстановка на бедствие в област Добрич поради висок брой села без ток и вода и труден достъп по пътищата.

В община Добричка учениците няма да са на училище днес.

Бедствено положение беше обявено в област Разград до 10.30 ч. на 29 ноември, сряда, заради усложнената зимна обстановка, над сто населените места са без електричество, затворени ще останат училищата. Остава в сила забраната за движение в цялата Разградска област.

В община Силистра обстановката е същата - бедствено положение и неучебен ден, но детските градини и ясли ще работят. В общините Дулово, Тутракан и Кайнарджа училищата ще останат затворени, навсякъде има населени места без ток и вода.

В община Омургат е в сила бедствено положение за 48 часа, учениците са в принудителна ваканция.

В община Криводол е обявено бедствено положение до вторник. Частично бедствено положение беше обявено и в община Враца.

Понеделник е неучебен ден за училищата, детските градини и яслите в общините Враца, Мездра, Криводол, Борован, Хайредин, Оряхово и Роман.

За авариен ремонт днес ще бъде спряна една от подстанциите във Враца и голяма част от града ще остане без ток между 09.00 и 11.00 часа.

В седем от осемте общини в област Русе е неучебен ден за всички училища и детски градини заради липсата на ток.

Днес е неучебен ден в град Шумен и в областта, обявено е бедствено положение с изключение на град Шумен.

27 ноември е неучебен ден за всички училища в община Велико Търново, както и за населените места в община Стражица, с изключение на град Стражица и село Камен. 

В област Плевен все още има населени места без електрозахранване, няма вода в областния град заради липсата на ток. Днес няма да се учи в Горни Дъбник, Николаево, Садово и още 6 села.

27 ноември е неучебен ден и в община Севлиево. Ще работят единствено детските градини в  Севлиево.

През Котленския проход вече се пропускат, освен леки автомобили и лекотоварни автомобили до 3 тона и половина. Остава забраната за преминаване на товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета. Без ток са много от планинските села в област Сливен. В община Котел няма да се учи.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини