Дотук с ''Кралицата на винетките''. ПП-ДБ предлагат намаление на комисионната за продажба на винетки

Фирмите, продаващи винетки, да получават 3% комисионна, предлагат от коалицията
„Продължаваме промяната - Демократична България“ внесоха предложение за промяна на комисионната, която получават фирмите, продаващи винетки - от 7% на 3%.

Новината съобщи депутатът от ПП-ДБ Ивайло Мирчев на профила си в социалната мрежа „Х“. По-рано днес по време на парламентарен контрол депутати от опозицията попитаха премиера Николай Денков за публикация на разследващия сайт Bird.bg, свързана с финансовия министър Асен Василев.

В публикацията се твърди, че бивша фирма на Асен Василев е с блокирани сметки заради иск на американски гражданин за 5 милиона лева, но е успяла да спаси имуществото си с изгодна сделка.

Купувач е фирмата на Станислава Арнаудова - посредник, прибиращ 7% от всяка винетка. Въпреки заявките този процент да се промени, до момента промяна няма и комисионните си вървят. Станислава Арнаудова е по-известна с прякора си „Кралицата на винетките“, пише bird.bg.

До момента Асен Василев не е коментирал твърденията на разследващия сайт, а премиерът Николай Денков реагира, като пренасочи въпросите към финансовия министър.

„Дали е морално, мога да съдя само за това, ако бъдат поставени съответните въпроси и отговори от финансовия министър. Не можем да знаем какво точно се е случило. Това е бивша фирма на Асен Василев (...) Редно е да се попита финансовият министър - нито съм му баща, нито съм му майка, докато няма ясни причини, да се каже, че този човек е нарушил закона“, каза Денков относно публикуваната от bird.bg информация.

Ето какво написа Ивайло Мирчев по-късно днес в социалните мрежи:

„Току-що внесохме отново отхвърленото преди седмици предложение на ПП-ДБ за промяна на комисионната, която получават фирмите, продаващи винетки, от 7% на 3%.

Досега 7% потъваха в джобовете на посредник, а предложението на Божидар Божанов да намалим процента на 3% не се възприемаше.

Няма пазарна логика оператор да прибира 7% от цената на всяка винетка. Предстои да се гледа в комисия и пленарна зала."

 

Източник: Offnews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини