Очакват се снеговалежи и поледици в Асеновградско

Снегопочистващата техника на община Асеновград е в готовност и ще бъдат предприети всички необходими дейности за недопускане затваряне на пътища, във връзка с прогнозите за застудяване и обилни снеговалежи през тези почивни дни.

Призовават се шофьорите да излизат само с автомобили, подготвени за зимни условия и да не предприемат пътувания в планинската част, освен при неизбежна необходимост от това.

Ако излизането е наложително, то тогава, колите трябва задължително да бъдат оборудвани с необходимите зимни гуми, вериги и др. принадлежности.

Водачите на превозни средства да шофират внимателно, със съобразена с метеорологичната обстановка скорост. Да не предприемат рискови маневри, за да не се образуват задръствания от аварирали автомобили, защото по този начин се възпрепятстват и снегопочистващите машини.

При снеговалеж, собствениците на жилища и търговски обекти следва да предприемат необходимите мерки за почистване на тротоарите пред имота си, като осигурят нормалното придвижване по тях.

Очакванията на метеоролозите конкретно за Асеновград са валежите от сняг да обхванат територията на цялата общината, като в планинската част ще са по-интензивни.

С понижението на температурите ще се образуват поледици, които е възможно да се задържат и през първите дни на следващата седмица.

Необходимо е да се прояви повишено внимание при движение както с автомобил, така и пеша.

Призовават се хората да сигнализират при възникнали ситуации своевременно на спешния телефон 112, както и на online портала за сигнали – https://signals.asenovgrad.bg/.

Източник: Asenovgrad.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини