12-годишно момче счупи крака си в заледен двор на ОУ "Петко Каравелов"

12-годишно момче е със счупен крак след инцидент в  ОУ "Петко Каравелов" в Асеновград. 

Родителите твърдят, че детето им се е наранило след подхлъзване и падане в двора на учебното заведение. А мястото било много заледено и непочистено.

Момчето е претърпяло сложна операция в болница в Пловдив, но вече е изписано и си е вкъщи. Периодът на възстановяване обаче ще бъде дълъг.

Родителите обвиняват ръководството на училището, че не е предприело необходимите мерки за обезопасяването на заледения участък.

Инцидентът станал в голямото междучасие, когато ученикът отивал за закуска.

„В 10:15 ч. класната ми се обади. Каза да отида в училището, защото детето не е добре.

Заварих сина си на леда в двора, превиваше се от болка”, разказа в ефира на „Здравей, България” майката на пострадалото дете Веселина Мандева.

Според нея детето не е тичало и причината за неприятната случка е непочистеният лед.

„Това е нелеп инцидент, за който искрено поднасям извиненията си. Да, действително този участък беше заледен, но беше осолен, опесъчен и обозначен с табели.

Направихме и сутрешен инструктаж заради заледеното място, което не беше редно да се използва от учениците”, заяви директорът на ОУ „Петко Каравелов”- Асеновград Стоянка Бикова.

 „Всичко, което е трябвало, сме го направили. Учениците, тичайки, са преминали през опасния участък на връщане от столовата”, каза още директорът.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини