100 знамена за асеновградчани по повод 3-ти март

В деня на националния празник на България, когато българите ще отпразнуват 146 години Свобода, община Асеновград ще спази традицията да предостави напълно безплатно знамена на асеновградчани.

На 3-ти март (неделя) от 11:15 ч., пред служебния вход на общинската администрация ще бъдат раздадени 100 броя трибагреници.

Идеята на общинското ръководство, в лицето на кмета д-р Христо Грудев, е общината да се обагри в цветовете на българския трикольор.

Призовава се всеки, който получи знаме, да го постави на тераса или в двор - на открито пространство - така, че да се вижда от преминаващите.

Целта е да се възроди родолюбивият дух на асеновградчани.

Нека заедно, чрез тази акция да направим Асеновград по-патриотичен, оцветявайки го в националните цветове на България.

Припомняме, че в 11:30 ч. на 3-ти март, на пл. „Акад. Николай Хайтов” започва военен ритуал по издигане на националното знаме на България.

Слово по повод годишнината от Освобождението ще произнесе кметът на община Асеновград д-р Христо Грудев.

Празничната програма ще продължи с концерт „Обичам България”.

Малко преди това, от 11:00 ч. в храм „Св. Димитър” в града ще бъде отслужена панихида в памет на геройски загиналите за Освобождението на България от османско иго.

После ще бъдат поднесени цветя и венци на гроба на прапоршчик Вишняков.

През целия ден Исторически музей – Асеновград ще посреща посетителите с безплатен вход - всеки желаещ може да разгледа интересните експозиции, съхранили миналото ни.

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини