Още 350 души от региона на Хасковско се пазят от хазартната си зависимост чрез включване в регистър за забрана

Близо 350 души от региона на Хасково са подали заявления за вписване в регистъра на уязвимите от хазартна зависимост лица.

От възобновяване на регистъра в края на 2022 г. до сега почти 1 400 лица от региона са поискали да ограничат достъпа си до хазартни игри, а в цялата страна това са направили близо 36 000 души, съобщиха от НАП-Хасково.

Регистърът не е публичен, напомнят от приходната агенция. Достъп до него имат само ограничен брой служители, определени от изпълнителния директор на НАП.

Организаторите на хазартни игри са задължени да не допускат лица, вписани в него. За да спазят това изискване, те трябва да заявят връзка към него през специализираната електронна услуга.

Ако вписано в регистъра лице бъде допуснато до хазартна игра, е необходимо да бъде подаден сигнал в Информационния център на приходната агенция.

Всеки, който смята, че не може да контролира времето, прекарано в хазартни игри и средствата, които изразходва за участие в тях, може да подаде искане за вписване в регистъра онлайн, а документът може да се внесе и на място във всеки офис на НАП в страната. В искането има възможност да се посочи конкретен период, за който да се извърши вписването, като той не може да бъде по-кратък от две години.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Случаен виц

Последни новини