Близо 400 деца на турнир по спортни танци в Асеновград

  Асеновград посрещна близо 400 деца от цялата страна на Националния турнир по спортни танци „Танц Приз 2024 г.”.

  Събитието е част от Майски културни празници на града.

  Реализира се по проект по програма „Децата и спортният клуб” на Министерството на младежта и спорта (ММС).

  Турнирът се проведе в Спортна зала „Асеновец“, като вече се е превърнал в традиционен и набира все по-голяма популярност.

  Тази година участие взеха 92 двойки, 109 момичета соло и 98 състезатели във формации (общо 391 деца и младежи).

  Домакин на турнира бе Клуб по спортни танци (КСТ) „Асеновец“.

  Състезанието беше официално открито от Живка Георгиева – директор на Дирекция „Хуманитарни дейности, проекти и сътрудничество“ към община Асеновград.

  „Уважаема госпожо Апостолова, скъпи състезатели, треньори и любители на танцовото изкуство, чест е за мен да открия Националния турнир по спортни танци „Танц Приз 2024 г.”, домакин на който е Асеновград.

  Oт името на кмета на oбщината д-р Христо Грудев и от свое име искам да ви приветствам с „Добре дошли!“.

  Фактът, че турнирът се реализира по проект по програма „Децата и спортният клуб” на Министерството на младежта и спорта е доказателство за доброто взаимодействие и екипната работа между общинската администрация, спортните организации и държавата.

  Община Асеновград инвестира в създаване и поддържане на спортни съоръжения, за да имат условия младите хора да спортуват.

  Ежегодно подпомага финансово дейността на клубовете в сферата на спорта и оказва съдействие за провеждане на спортни събития.

  Уверявам ви, че община Асеновград ще продължава да подкрепя и стимулира спортуването, физическата активност, движението и здравословния начин на живот.

  Виждайки това сериозно присъствие на млади, талантливи, заредени със спортен дух и енергия състезатели, аз се изпълвам с емоция и съпреживявам вашето вълнение.

  Сигурна съм, че днес ще заплените публиката, като поднесете невероятни изпълнения.

  Защото спортните танци са израз на изящество, елегантност, красота и страст, които всички участници несъмнено притежавате.

  В заключение, но не на последно място, разбира се, искам да пожелая успех на всеки състезател – разгърнете таланта си и покажете на какво са ви научили вашите треньори!

  И да ви приканя да аплодираме заедно Дойка Апостолова, която през годините е доказала, че спортните танци са нейният начин на живот!“, каза пред многобройната публика Живка Георгиева.

  Източник: Asenovgrad.NET

  Видеа по темата

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
  Последни новини