Всеки пети мрази колегите си

Те могат да те посрещат с усмивка и да те питат как си, но това което казват зад гърба ти съвсем не е добронамерено. Всеки пети мрази колегите си, а две трети редовно клюкарстват зад гърба на другите, сочи анкета сред служители в британски фирми, на която се позовава германският таблоид "Билд".

25 на сто признават, че се оплакват от колегите си и когато не са на работното си място.

Проучването сочи, че жените обсъждат колегите си повече от мъжете. Средно на ден жените се оплакват от колегите си по 20 минути. Причините за тези явления се крият в конкуренцията между служителите във фирмата и заплахата, която даден колега се предполага, че представлява в личен план. Те се дължат на завист, на растящите изисквания и все по-дългото работно време.

Най-честата причина за напрежение на работното място са шефовете и ръководството е най-малко харесваната група.

Работещите в медиите оглавяват класацията на тези, които са некоректни към колегите си и готови да им забият нож в гърба.

Между нещата, които изнервят в офиса са: разговорите по телефона на висок глас, лошите миризми, вечната битка за прозорците - дали да са отворени или не, личните телефонни разговори по служебния телефон, миризмата на парфюми, терора, предизвикан от необичайните рингтонове на мобилния телефон, навика да се закъснява десет минути за заседание, слабата лична хигиена, фалшивото геройство - да идваш болен от грип на работа и да пръскаш навсякъде вируси.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини