Хапче имитира ефектите от упражненията

Хората, водещи заседнал начин на живот, със сигурност ще се зарадват на новината, че изследователи от Института по молекулярна медицина в Хюстън, САЩ, разработват хапче, които имитира ефектите от упражненията, съобщава сайтът MyFoxHouston.com.

Всъщност "тренировъчното хапче" е предназначено за хора, приковани към инвалидни колички, за които е физически невъзможно да се упражняват, а не за мързеливци, отказващи да тренират.

За целите на изследването специалистите тествали продукта върху мишки. Принципът на действие на хапчето е да заблуждава мускулите, че се упражняват.

Изследователите установили, че гризачите, които приемали хапчето, тичат с 50 процента повече и на по-дълги разстояния от събратята им, които получавали плацебо.

"Благодарение на хапчето мишките, водещи заседнал начин на живот, се превръщат в маратонци", обясняват авторите на проучването.

Лошата новина за хората, които не могат да се упражняват е, че ще минат най-малко 10 години, преди хапчето да бъде одобрено и пуснато на пазара.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини