През август жените стават по-красиви

Французите смятат, че всяка сутрин жената трябва, независимо от възрастта, да започва деня си с въпроса: "Какво ще направя днес за своята красота?". Испанците пък казват следното: "Грях е, ако жената изглежда по-малко красива, отколкото е". И още повече сега! През месец август природата ни дарява щедро с всевъзможни плодове и зеленчуци, които не само разнообразяват нашето меню, но и са способни да заменят ефективно скъпите козметични препарати.

Грижейки се за кожата на своето лице, всяка жена трябва да знае какви маски са най-подходящи за типа й кожа. Предлагаме ви няколко правила:

- използвайте пресни плодове - тяхната вътрешност или сок;

- не използвайте плодове, които са алергени - като ягодите, например;

- докато стоите с маската на лицето, не говорете, а се отпуснете и постойте известно време мирно.

И така,...

Диня

Замразете в хладилника сок от диня или част от вътрешността си. След това получения т.нар. козметичен лед прокарайте по кожата на лицето и шията си. Оставете сокът да попие в кожата ви поне 15-20 минути, след което отмийте!

Тиквички

В козметиката сокът и месото на тиквичката се използват в качеството им на средство срещу суха и загрубяла кожа, а също така в борбата с бръчките. Разбъркайте един жълтък с чаена лъжичка сок от тиквички. Нанесете получената смес върху лицето и след 20 минути с памучен тампон, напоен в хладка вода, премахнете останалото.

Лук

Сок от лук може да се използва за обезцветяване на пигментни петна по лицето при хора с мазна или нормална кожа. За целта сутрин и вечер втрийте в кожата с памучен тампон, напоен със сок от лук. След това намажете лицето си със сметана. Постойте така 10 минути и отмийте.

Тиква

Рендосайте тиква, стрийте я добре и добавете към нея малко брашно. Трябва да получите гъста каша. Получената смес нанесете върху кожата. Покрийте лицето си с марля и постойте така 20 минути. Освен захранващо действие, тиквената маска прави кожата по-светла.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини