Асеновград в обектива

Събота вечер е. Отново съм в Асеновград. Имам безброй места за забавление, на които да разпусна след тежката работна седмица. Изборът се оказва лесен. Решавам да присъствам на интересно събитие, сътворено и реализирано от асеновградски младежи. Нарича се "Асеновград в обектива".
   Още с пристигането си виждам колко хора, като мен, горят от желание и нетърпение в очакване да започне. За щастие, събитието стартира точно в обявеното време. А както знаем, това не се случва често в България! Залата е препълнена. Организаторите споделят, че са приятно изненадани колко много хора са дошли. Изложени са само няколко картини, защото цялостната идея на програмата се състои главно Асеновград да бъде представен във видеоматериали. Показват се общо 17 филма с продължителност между 3 и 12 минути. Постепенно се редуват сериозни с разпускащи ума теми: "Асеновград- Малкият Йерусалим"; "Крепостта"; "Картини от Асеновград"; "Талантът си е талант- винаги може да направи някоя беля"; "Асеновградските баири"; "Първа копка"; "Вафлафест" и т. н.. Неусетно, един след друг минават филмите и времето. А когато дойде краят, не ни се иска да тръгваме.
   Измежду присъстващите има и деца, и млади момичета и момчета, и на по- преклонна възраст дами и господа. Всички с огромен инетерес са вперили поглед в екрана. Невероятно е чувството, което се поражда, когато гледаме родния си град отстрани. Като туристи. Тогава можем да усетим духа му. Разбираме, че той не ни е даденост. И не трябва да пропускаме малките неща, които ни предоставя. За първи път а Асеновград се случва подобен фестивал. Организаорите плануват да проведат преговори с лятното кино в град Пловдив и да представят "Асеновград в обектива" и там.
   Благодарение на този фест, присъстващите осъзнаха, че както, малкото иначе, градче ни дарява с прекрасната си природа, чистия въздух и изключителни места за забавление, екстремни изживявания и приключения, така и ние трябва да се грижим за неговото опазване и съхранение в бъдеще. Благодарим, че все още има асеновградчани, които чрез своите инициативи за Асеновбград успяват да покажат невидимото от него.


Наси Маркова

Източник: asenovgrad.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини