Кунева влиза в кандидат-президентската битка

Ексобразователният министър Даниел Вълчев заяви днес в студиото на "Гореща точка" на TV7, че Меглена Кунева ще влезе в кандидат-президентската битка.

"Аз съм силно обвързан с кандидатурата на Меглена Кунева за президент", обяви Вълчев. По думите му тя има качествата да заеме президентския пост.

Стана ясно още, че Кунева ще бъде издигната от гражданско сдружение и ще е надпартийна кандидатура.

"Не виждам кандидатурата ми за кмет на София като нещо реалистично". Така Даниел Вълчев отхвърли възможността да бъде кандидат-кметът на НДСВ за София. Той подчерта, че е в чудесни отношения с настоящия столичен кмет Йорданка Фандъкова и обясни, че ще е неуместно да влиза в битка с нея.

Вълчев коментира и НДСВ. Той призна, че има амбиции към лидерския пост. Според него проблем за партията е, че не са успели да направят критична оценка на това, което са и което са направили.

"Нямахме куража да си кажем грешките по време на 8 годишното ни управление", подчерта още Вълчев. За пример той даде 15-те километра магистрала, които са били изградени за това време.

"Бойко Борисов прави нещо изключително правилно нещо. Инфраструктурата е нещо, без което България не може да се развива", коментира още Даниел Въчев.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини