21 °C

120 породисти кучета на стадион Шипка

Асеновград бе домакин на киноложка изложба с ранг CACIB на 13 и 14 май.

Около 120 кучета от различни породи - от померан до кавказка овчарка бяха представени на стадион Шипка в събота.

Майка с 4 бебета тибетски мастиф бяха сред атрактивните породи на тази изложба.

Масирано полско участие имаше с над 20 на брой териери - Фокстериер и Лейкланд териер. Кучета от породите Аляски маламут; Булмастиф, Бернско пастирско куче представиха още поляците.

Епаньол бретон от Гърция, десетина лабрадори от Франция, доберман от Украйна допълниха международния характер на събитието.

Съдиите - Георги Христозов (България) и Зоран Чърчич (Сърбия), работиха неуморно на двата ринга.

В рамките на CACIB Асеновград се проведе и специализирана изложба за белгийска овчарка. От 4-те вида от тази порода бяха представени 2 - Малиноа и Тервурен, съдия беше Иван Димитров. В последните десетилетия белгийските овчарки се утвръждават като едни от най-добрите служебни кучета. Със своя изключителен интелект те са податливи на обучение и са желани сътрудници в полицията и митниците.

След като в 10-те FCI групи кучетата показаха добро поведение, добър темперамент в ринга и минаха през обстойна екстериорна оценка от съдиите, дойде време за шоу

Конкурсите "Дете с куче" и "Млад водач на куче" (в две възрастови групи - от 7 до 13 и от 13 до 18 години), показаха колко много може да постигне доброто възпитание и засрамиха професионалните хендлери.

Best in Show за бебе, подрастващи и млади кучета изкара заедно на ринга победителите от всяка порода в съответните класове, което бе аплодирано от всички на стадион Шипка. Възрастни и деца се забавляваха с малката аристократка Anastasia York Givenchy с леката и походка и невероятна прическа. Тя стана Млад Гранд шампион на България.

Цветана Милева, екзотичната асеновградчанка, представи двойка Малък немски шпиц и отсрами домакините.

Впечатляващият доберман на име Elegant Line Imperator взе първото място на Best in Show. Той е от Украйна и бе представен от Людмила Морозова. Двамата представляваха изумителна гледка в ринга и извън него с хармонията в отношенията помежду им и движенията в пълен синхрон.

Най-младия участник в изложбата беше единайсетмесечният Алекс. С мама и тате той беше дошъл от Благоевград за представянето на цверкпинчера Киара. След като Киара достойно изпълни задълженията си в ринга, двамата с Алекс продължиха играта край палатките на поляците, разпънати живописно в тревата.

На 15 май шоуто продължава в Пловдив, в зала Олимпиада.

Полското участие, пред съдията
Анастасия Йорк Живанши. Аристократично
Хендлърът: не е важна възрастта, а възпитанието
Малиноа и Тервурен
Единайсетмесечният Алекс и Киара
Цветана Милева
Император е от развъдника на украинката Людмила Морозова. Двамата показаха изключителен синхрон

Мира Захариева

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 29.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Днес ще се наложи да проявявате съобразителност и достатъчно комбинативност, за да постигнете целите си. Вие сте чаровни и привлекателни, и в определени моменти можете да разчитате и на това. Може би трябва да промените част от стратегията си по отношение на дадена личност, за да привлечете интереса й.
29 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Не си пилейте силите и енергията в неясни и мъгляви възможности. Насочете вниманието си към важните моменти от дейността си. Работата ви с документи изисква повишено внимание, но ще ви осигури добри резултати във финансовата сфера. Ще ви занимават проблемите на близките ви и с подкрепата си ще им бъдете полезни.
29 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Не се притеснявайте за времето си днес, ще ви стигне за всичко, което планирате. За сметка на заетостта си ще повишите финансите, бъдете доволни и не проявявайте излишно капризите си. Прибързаните решения не са препоръчителни, с тях рискувате да сгрешите. Бъдете толерантни към онези, които понасят обратите в настроенията ви.
29 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Ако изпитате затруднения в работата си не се притеснявайте да потърсите подкрепа. Новини и предложения за нова работа ще зарадват други от вас. Достатъчно време сте посветили на конкретна задача, за да се отказвате от нея вече накрая й. Ще обновите връзката си с интимния ви партньор, преоткривайки в него нови качества.
29 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще срещнете добър прием днес сред колеги и клиенти. На предложенията ви ще се погледне благосклонно, предвид доказани качества и успехи. Самочувствието ви ще се подхранва и от споделените с партньора ви чувства. Връзката ви е силна и стимул за развитието ви. Ако търсите работа ще получите интересно предложение.
29 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Денят ще ви донесе много поводи за радост в личен и делови план. Прибързаните решения днес едва ли ще са най-удачното средство за действие. Нужна ви е по-дълготрайна стратегия, съгласувана с екипа ви.
29 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Поставяте си високи цели и в определени моменти ще трябва да забавяте темпото, което налагате, за да успявате. Една приятна изненада от любимия ви човек. Споделете вечерта си с него и бъдете на място, което ще ви помогне да се отпуснете. Вашата духовна и емоционална същност има нужда от усамотяване.
29 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ще ви се наложи да направите важен избор. Имате възможност да решите важен за вас въпрос, затова не отлагайте. Колкото по-бързо това стане факт, толкова по-добре ще бъде за вас. Печелите доверието на човек от обкръжението си. Не прибързвайте с изводите относно дадено събитие.
29 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Работейки с желание и хъс за победа, ще имате отлични резултати. В тази връзка ще се постараете да приобщите към идеите си и други, като ги насърчите да се включат и покажат уменията си. Някои от вас ще поставят началото на нова дейност. Дайте си и почивка, имате нужда от нея.
29 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Недоразуменията на работното място все повече ви отегчават и след последните събития ще започнете да мислите за промяна. Неудовлетвореността ви ще е подсилена и от странични фактори, подканящи ви недвусмислено към действия. Преди да вземете окончателно решение се посъветвайте с най-близките си хора.
29 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
За да успеете при заплетена ситуация се въоръжете с търпение и вложете повече усилия. Ще се справите, но за в бъдеще бъдете толерантни към колегите и партньорите, а също и към по-младите. Ще се изнервите от разногласията в интимните отношения, но може би така узрявате и двамата. Или пък ще стигнете до извода, че противоречията са преодолими.
29 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Изключително толерантни сте с хората около вас. От това само можете да спечелите. Здравословното ви състояние е добро и не бива да се тревожите за дреболии. Помислете как можете да повишите тонуса си. Очаква ви интересна среща с човек, към когото отдавна се стремите. Имате късмет.
29 сеп 2020
Последни новини