120 породисти кучета на стадион Шипка

Асеновград бе домакин на киноложка изложба с ранг CACIB на 13 и 14 май.

Около 120 кучета от различни породи - от померан до кавказка овчарка бяха представени на стадион Шипка в събота.

Майка с 4 бебета тибетски мастиф бяха сред атрактивните породи на тази изложба.

Масирано полско участие имаше с над 20 на брой териери - Фокстериер и Лейкланд териер. Кучета от породите Аляски маламут; Булмастиф, Бернско пастирско куче представиха още поляците.

Епаньол бретон от Гърция, десетина лабрадори от Франция, доберман от Украйна допълниха международния характер на събитието.

Съдиите - Георги Христозов (България) и Зоран Чърчич (Сърбия), работиха неуморно на двата ринга.

В рамките на CACIB Асеновград се проведе и специализирана изложба за белгийска овчарка. От 4-те вида от тази порода бяха представени 2 - Малиноа и Тервурен, съдия беше Иван Димитров. В последните десетилетия белгийските овчарки се утвръждават като едни от най-добрите служебни кучета. Със своя изключителен интелект те са податливи на обучение и са желани сътрудници в полицията и митниците.

След като в 10-те FCI групи кучетата показаха добро поведение, добър темперамент в ринга и минаха през обстойна екстериорна оценка от съдиите, дойде време за шоу

Конкурсите "Дете с куче" и "Млад водач на куче" (в две възрастови групи - от 7 до 13 и от 13 до 18 години), показаха колко много може да постигне доброто възпитание и засрамиха професионалните хендлери.

Best in Show за бебе, подрастващи и млади кучета изкара заедно на ринга победителите от всяка порода в съответните класове, което бе аплодирано от всички на стадион Шипка. Възрастни и деца се забавляваха с малката аристократка Anastasia York Givenchy с леката и походка и невероятна прическа. Тя стана Млад Гранд шампион на България.

Цветана Милева, екзотичната асеновградчанка, представи двойка Малък немски шпиц и отсрами домакините.

Впечатляващият доберман на име Elegant Line Imperator взе първото място на Best in Show. Той е от Украйна и бе представен от Людмила Морозова. Двамата представляваха изумителна гледка в ринга и извън него с хармонията в отношенията помежду им и движенията в пълен синхрон.

Най-младия участник в изложбата беше единайсетмесечният Алекс. С мама и тате той беше дошъл от Благоевград за представянето на цверкпинчера Киара. След като Киара достойно изпълни задълженията си в ринга, двамата с Алекс продължиха играта край палатките на поляците, разпънати живописно в тревата.

На 15 май шоуто продължава в Пловдив, в зала Олимпиада.

Полското участие, пред съдията
Анастасия Йорк Живанши. Аристократично
Хендлърът: не е важна възрастта, а възпитанието
Малиноа и Тервурен
Единайсетмесечният Алекс и Киара
Цветана Милева
Император е от развъдника на украинката Людмила Морозова. Двамата показаха изключителен синхрон

Мира Захариева

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини