БДЖ пуска безплатен интернет в родните влакове

Безплатен безжичен интернет вече ще могат да ползват пътниците на "Холдинг БДЖ" ЕАД във влаковете, които пътуват между София и Бургас, в състава на които е включен вагон "бистро".

Интернет връзката ще бъде достъпна във вагоните "бистра" и в двете посоки.

Заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Камен Кичев представи на новата услуга на „Холдинг БДЖ” – безплатен безжичен интернет във влаковете. Демонстрацията бе направена във влака пътуващ по направлението София-Бургас. Проектът е съвместен между „Холдинг БДЖ” и Nokia Siemens Networks и предвижда внедряване на безплатен безжичен интернет във вагоните тип „бистро”. Идеята на проекта е пътуването с влак да стане по-приятно. Предстои услугата да бъде въведена поетапно в системата на БДЖ, след като бъдат направени необходимите проучвания за покритието на мрежата и интереса към нея, каза Камен Кичев. 

Изпълнителеният директор на Nokia Siemens Networks в България Мартин Богоев и ръководителят на екипа от Nokia Siemens Networks Михаел Тремел показаха пред медиите възможностите, които предоставя услугата на пътниците.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини