В очакване на 25-метровото платно Пловдив - Асеновград

До края на лятото Експертният съвет на Министерството на регионалното развитие и благоустройството ще заседава за така очакваното от всички ни разширяване на шосето Пловдив - Асеновград. След като парцеларните планове и ПУП-овете бяха приети от общинските експертни съвети по устройство на територията и съгласувани с общинските съвети на Родопи, Куклен и Асеновград, проектът вече е комплектован. Министър Плевнелиев е уверил, че щом мине през Експертния съвет ще издаде заповед за предварително изпълнение и Агенция "Пътната инфраструктура" ще може да възложи строителството.

Предвижда се участъкът от изхода на Пловдив до входа на Асеновград да бъде удвоен като за целта бъде изградено ново 10-метрово платно, успоредно на съществуващото. По този начин общият габарит на пътя ще стане почти 25 метра.

В настоящия момент натоварването на пътя превишава допустимите норми - над 21 000 леки автомобили за 24 часа. Отсечката е важна, защото осъществява връзка не само между Пловдив и Асеновград, но и със Смолян - КПП "Елидже" на гръцката граница, с летище Пловдив, курорта Пампорово, Бачковски манастир и различни промишлени и търговски предприятия.

За съжаление продължава редовно да присъства в полицейските сводки, той като пътните инциденти по нея не са никак рядко.

Реконструкцията и разширението на пътя намери място в програмата за заемите от Световната банка, което в конкретния случай означава над 40-50 млн. лв. финансиране на обекта.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини