Разпитват бивши служители на боса Малин Марчев в Асеновград и Пловдив

Малин Марчев често се забавлява с големи компании в пловдивските нощни клубове.

Снимка: ФОТО ПОД ТЕПЕТО

Уволнени или недоволни служители може да са заложили бомбата под скъпарския мерцедес на пловдивския бизнесмен Малин Марчев, чиято кола гръмна във вторник вечерта. Мерцедесът, модел CL с регистрационен номер РВ 7777, е бил паркиран пред дома на бизнесмена, който се намира на ул. "Брезовска.

"Стандарт" съобщава, че е от свои източници е научил, че зад атентата стоят бизнес интереси. Изданието информира още, че персоналът на месокомбината в Асеновград и на пловдивския екарисаж се проверяват за недоволни служители, които евентуално може да са сложили бомба на бившия си шеф. Малин е собственик на двете фирми.

Не на последно място Марчев е свързван и с фирма "Дафна ДК", където бил съдружник. Името на компанията стана известно покрай прословутата пловдивска сделка за общинското дружество "Ритон". "Дафна ДК" спечели конкурса за приватизация. След няколко хитри хода от страна на общинари, бирници, реститути и подставени лица обаче фирмата се оказа излъгана. В крайна сметка "Дафна ДК" се отказа от сделката и получи обратно депозита си от 300 бона. Отношенията от случилото се около "Ритон" обаче останали неизяснени до ден днешен, обяснява "Стандарт".

Вече има разпитани няколко свидетели след атентата. Докато обаче потърпевшият Марчев мълчи, разследването ще върви много по-трудно. След случилото се той не може да бъде открит за коментар. Пред полицията е заявил, че нямал неплатени дългове и не се страхувал от атентати. Твърди, че изобщо няма подозрения кой може да стои зад инцидента. Разследващите обаче се съмняват, че Марчев предпочита да мълчи заради бизнес интереси и вероятно ще се опита сам да уреди неуредените си сметки.

Пловдивският бизнесмен има участие в различни солидни фирми, като в повечето е в съдружие. С шефа на общинския съвет на община "Родопи" Георги Цанков имат обща фирма "Ем ен джи трейд къмпани". По думите на Цанков обаче тя не била работеща. Заедно с друг пловдивски бизнесмен - Ангел Пепелешев - са собственици на хотелите "Марвел" и "Нобел" в комплекс Слънчев бряг. Двамата често са забелязвани в нощни VIP заведения да се забавляват в компанията на най-известните фолк диви.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини