Седем артистични нощи край Чая

Асеновград е място, където могат да се видят необичайни градски арт-инсталаций на причудливи места. Кой казва, че духът на концептуалния авангард не броди нощем?

Тази есен всички ценители на изкуствата в Асеновград ще имат на разположение една дълга седмица, за да си доставят наслада. В богатата палитра от артистични градски пространства всеки може да открие по нещо, което ще го зарадва. През следващите 7 нощи артистичният дух и вечерникът по поречието на Чая ще разкрият различни лица на Асеновград. Нощите на музеите и галериите стартира днес, съобщиха от общината. Програмата ще продължи до 21 септември. Входът за всички прояви е свободен.  

  • Паметник на Николай Хайтов - Честване рождението на писателя Николай Хайтов, 15 септември, 17,30 ч.   
  • Старинно училище „Свети Георги” - Сдружение "Устремени” представя "Рок в киното". Авторски филм на асеновградчанина Краси Панайотов, 16 септември, 21 ч.
  • Градска библиотека- "Иван Кирков – или да се спасиш в спомена”, филм за професор Иван Кирков. Среща с авторския колектив на филма по повод една година от смъртта на бележития асеновградчанин, 19 септември, 18 ч.
  • Етнографска къща - „В памет на Коко” – изложба живопис на пловдивския художник Стефан Лютов в памет на Коста Форев, 20 септември, 18 ч.
  • Исторически музей, 21 септември:

- Поетичен рецитал на клуб „Орфей” при НЧ „Св. преп. Паисий Хилендарски”, 19 ч. под стария чинар 

- Ревю-спектакъл на ученици от ПГ „Св. преп. Евтимий”, 19,30 ч. пред музея

- Авторска фотоизложба на Христо Коватлиев и Красимир Даскалов „Въображаеми авторски ракурси на Асеновата крепост”, 20 ч. пред музея.

- Музикални изненади на млади таланти, 20 ч.

„Море от любов” – арт инсталация от сватбени фотографии на Мария Тодорова-Марчева, стария чинар

  • Старинно училище „Св. Георги”, 21 септември:

- Юбилейна изложба живопис на Иван Любенов, 18 ч.

- Да си спомним с любов за асеновградските творци Иван Кирков и Надя Тодорова – прожекции на филми, 20 ч.

  • Градска библиотека

- Детско студио: "Морски спомени”. Децата на Асеновград ще могат да рисуват върху миди, а ако донесат свои летни снимки, ще участват във фотоизложба.

- Танцуват децата от съставите за модерни танци към читалище "Христо Ботев-1928” в кв. Долни Воден

- Уъркшоп за цветя от хартия на децата от Клуба по приложно изкуство "Мая” при читалище "Родолюбие-1873”, 21 септември, от 17 ч. до 20 ч.

  • Галерия Стайн

- Нощен пленер съвместно с Дружеството на пловдивските художници. Творци от различни градове ще изберат своята гледка от градската среда на Асеновград и под светлината на факли ще рисуват вълнуващи картини. Готовите творби ще бъдат изложени в двора на галерия "Стайн”, която цялата вечер ще работи за посетители. Седмица по-късно картините ще бъдат изложени в София, 21 септември, 16 ч.

  • Сладкарница "Андрея Калинов-Надежда”

- Арт с Андреяна – уъркшоп за деца над 7 години – ръчна изработка на картички, покани, квилинг пана, декорирани бутилки и др., 21 септември, 18,30 ч.

Входът за всички прояви е свободен.

 

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини