Катуница - 2 трупа и масови безредици

Момчета на 19 и на 16 години загинаха при безредици в пловдивското село Катуница.Екшънът започнал още по светло в петък. След кратък сблъсък между местни и внуците на Кирил Рашков, известен като Цар Киро, двете страни подали жалби в полицията. Въпреки това обаче "царските" внуци решили да се саморазправят. Техни хора тръгнали с бус от Столипиново, за да ги защитават.

Според очевидци автомобилът връхлетял върху 19-годишния Ангел, който разхождал кучето си, и го влачил няколко метра, след което изчезнал в неизвестна посока. По-късно момчето е починало в болница.

Минути по-късно мъже от Катуница започнали да се събират пред къщите на Рашкови. На място пристигнали полицаи от участъка в Садово. След около час  микробусът отново се появил и се врязал директно в хората. Прегазил двама души и блъснал полицаите, след което се скрил в двора на дъщерята на Цар Киро. Последствията - трима полицаи със счупени ръце. По една от къщите е била хвърлена бутилка със запалителна течност. Екипи на пожарната са потушили огъня.
Близо 150 полицаи и жандармеристи са били вдигнати по тревога за осигуряване на реда в селото. Шестима роми са арестувани, но никой от тях не е роднина на Цар Киро, съобщи шефът на пловдивската полиция Тодор Чонов. Според него ромите, които са нападнали хората от Катуница, са били на гости на Кирил Рашков и са от Столипиново.

Днес недоволството на хората от селото ескалирало. Те се възмущават от своеволията на "царската" ромска фамилия и искат изселването й. Събралите се мъже са тръгнали към имотите на Рашков, влязли в един от тях и започнали да чупят. Преобърнати били и няколко автомобила на ромския клан.
Междувременно 16-годишният Павел припаднал по време на шествието към царкировата къща в село Катуница, предаде "Фокус". Момчето било с увредено сърце и байпас и впоследствие е починало.
Група млади хора отново са се събрали в центъра на Катуница и планират протест от 20 ч.

Издирва се шофьорът на буса, блъснал 19-годишния младеж. Тече разпит на свидетели. По думите на комисар Чонов започва цялостна проверка на стари преписки срещу членове на фамилията Рашкови. Ще бъде направена и цялостна проверка на бизнеса им. Резлутатите ще станат ясни следващата седмица.
Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини