Достъпът до общината вече без бариери и заграждения

Съоръжения от подобен тип ограничаваха в последните няколко години свободният достъп до община Асеновград. От десетина дни тях вече ги няма.

Новият кмет д-р Емил Караиванов изпълни дадената от него дума и отвори широко за достъп на граждани сградата на община Асеновград. Бариерата и загражденията, които спираха свободното качване по етажите на местната власт, вече са демонтирани. Сега асеновградчани могат свободно да влязат в администрацията. Никак не са малко обаче и тези, които смятат, че достъпът дори е прекалено свободен и в момента става без какъвто и да е ред и контрол. "Обмисля се нов модел. Има проект, поел съм ангажимент и достъпът на гражданите ще бъде подобрен", коментира Караиванов.

През последните 2-3 години влизането в административната сграда на общината ставаше чрез електронна система, която, по думите на управляващите тогава, имаше за цел да отчита закъсненията на общинарите и същевременно да ограничи достъпа на безцелно шлаяещи се по коридорите граждани. Освен това екипът на екскмета д-р Христо Грудев бе убеден, че системата действа като превантивна мярка по отношение на корупционните практики, тъй като по този начин възможностите за срещи на четири очи с общинарите били редуцирани.

Голяма част от гражданите обаче бяха меко казано недоволни от драстичните мерки за достъп до техните избраници. Срещите им с тях се сведоха единствено до приемните часове веднъж в седмицата. Но и това е на път да се промени. Кметът Караиванов обеща, че общинските служители ще бъдат отворени за срещи с граждани през всичките 5 работни дни на седмицата.

К. Нешева

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини