Как Google промени представата ни за Интернет

В момента едва ли има потребител по света, който да не e чувал за търсачката на Google, както и човек, който ежедневно да не използва някоя от множеството услуги на компанията. За да стигне до тук, обаче Google извървява изключително дълъг път на иновации, който води началото си от 1996г., когато търсачката представлява просто изследователски проект. Като водещият принцип при подобряване възможностите на Google винаги е бил да се позволи на потребителите да получат все по-бързи и прецизни отговори на търсеното от тях съдържание, информира iclarified.

За да отговори на огромният поток от информация, който залива уеб пространството на 15 септември 1997г. официално е регистриран домейна Google.com, което впоследствие е последвано от създаването и на самата компания, което се реализира на 4 септември 1998г. Нарастващата популярност на Google в глобален мащаб и високите изисквания на потребителите към нея принуждават компанията да търси непрестанно нови начини, за да подобри работата на своите продукти.

В резултат, на което в началото на новото хилядолетие ставаме свидетели на интегрирането на първите реклами в търсачката, включването на редица подобрения в алгоритъма на Google, както и адаптирането на изображенията, като задължителен компонент на предоставяната информация. В края на 2001г. от компанията в опита си да предоставят различна и изчерпателна гледна точка за всяка търсена тема решават да интегрират и линкове към водещи новинарски сайтове и медии.

Oгромното влияние на интернет и наличието на все повече видео материали, снимки, текстове, реклами и друго съдържание принуждава компанията да търси нов подход, за да гарантира най-доброто за своите потребители. По този начин в началото на 2007г. се ражда концепцията за т.нар. “Универсално търсене”, при което е необходимо единствено да заредите Google, за да получите всяка една информация, от която се нуждаете. Независимо дали става въпрос за новини, изображения, търговска информация, клипове или друго мултимедийно съдържание.

Непрестанните подобрения в алгоритъма на Google, все по-бързите и релевантни на вашето търсене отговори и предоставянето на различни видове информация на една единствена страница се превръщат в отличителни черти, които изграждат уникалната визия на Google в интернет. Тенденция, която води до идеята за незабавното търсене, при което получавате търсените от вас данни още преди да сте въвели цялата дума, която ви интересува. Както и до последната иновация на компанията, свързана с възможността за търсене на базата на предоставно от вас изображение.

Източник: digital.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини