Дисциплинарно уволнение за Весела Симеонова

Придобилата скандална известност директорка на асеновградския дом за изоставени деца "Таню войвода" Весела Симеонова е уволнена дисциплинарно със заповед на кмета на общината д-р Емил Караиванов. Причината са редица нарушения в дома, установени от новотно общинско ръководство, Агенцията за закрила на детето, от полицията и прокуратурата. Името на Весела Симеонова се разчу по повод случая с три възпитанички на дома. През лятото Надя, Катрин и Марина подадоха сигнал, че са били заключвани като наказание в изолатора на социалното заведение. Момичетата обвиниха директорката и някои от възпитателите в системен тормоз и отправяне на обиди, заради което срещу Симеонова бе повдигнато обвинение.
Тогава Районният съд я отстрани от работа, но малко по-късно Окръжният съд в Пловдив я възстанови на позицията.

От Държавната агенция за закрила на детето поискаха Симеонова да бъде дисциплинарно уволнена, но екскметът д-р Христо Грудев отказа да подпише подобна заповед.

В края на ноември прокуратурата в Асеновград и комисия от общината започнаха нова проверка в "Таню войвода" отново заради заключено дете. Сигналът този път беше подаден от самата Симеонова, която твърдеше, че се натъкнала на затворено в спално помещение 16-годишно момче при внезапна проверка от нейна страна. Според запознати обаче Симеонова съвсем умишлено е "„натопила" някои възпитатели, тъй като те свидетелстваха срещу нея.

К.Нешева

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини