Apple продали 350 000 "цифрови учебници" за три дни

Сн.: MAC App Store

Анализаторите от Global Equities Research по своя собствена система за следене на продажбите са установили, че за три дни посетителите на iBooks на Apple са закупили 350 000 "цифрови учебници" за  iPad.


Също така са били свалени 90 000 iBooks Author – приложение за създаване на "цифрови учебници". Програмата е за OS X и позволява на авторите на учебници да оформят книги с помощта на набор шаблони.
Global Equities Research посочват за сравнение, че в търговската мрежа хартиените учебници се продават с надценка 33-35 процена. В онлайн магазина "цифровите учебници" са на цената на издателя, съобщава All Things Digital.


Системата "цифрови учебници" за iPad бе представена миналата седмица, на 19 януари. В iBooks бе отворен нов раздел с учебници и бе обявено, че цената им няма да надхвърля 15 долара. Няколко големи американски издателства качват учебници в iBooks.


Основното предимство на "цифровите учебници" според Apple е интерактивността Освен текста и илюстрациите, "книгата" може да включва и видео, аудио, 3D модели на обекти и друга информация.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини