Цакаш 50 кинта и ползваш ток на корем !

Незаконното прикачване на ток е хит в циганските гета, където с кеф си плащат скромната такса. Незаконното прикачване за крадене на ток струва близо стотина лева, но вещите в пазарлъка могат да свалят цената до 50 лева. Сумата се заплаща еднократно и оттам „клиентът” ползва електроенергия безплатно.

Друг е въпросът, че фирмите за електроразпределение умишлено завишават сметките на редовните платци, за да си покрият загубите, т.е. някой се топли на гърба на коректните граждани.

Тарифата на „дистрибуторите” на безплатен ток се огласи, след като полицаи пипнаха четирима услужливи разбирачи преди дни. Униформените потвърдиха подозренията, че тарикатите печелят много добре от съмнителния си бизнес, защото мераклиите да „сурвакат” Енергоразпределение били достатъчно много.

Незаконното прикачване на ток е най-популярно в циганските гета, където порочната практика съществува сигурно от както съществува платеното електричество.

Жителите на въпросните квартали дори приемали кражбата на електроенергия за „в реда на нещата”, пък и на всички е известно, че инкасаторите не се бият да отчитат данни там, да не говорим, че е почти невъзможно.

„Ами защо трябва да им плащаме за токовете, те и без това само лъжат. По-добре да си платим на наш човек и той деца храни. Аз съм майка на 7 деца и нямам работа, мъжът ми също не работи. Какво да правим, как да плащаме, трябва да крадем” – смята се за напълно права разбеснялата се циганка Василка Недкова.

За да се спасят от огромните загуби, електропреносимите компании разчитали на помощта на полицията. След подадената жалба се провела мащабна акция, която разконспирирала престъпниците.

Кражбите на ток обаче не се извършват само от цигани. Дребни тарикати се оказаха и уж редови данъкоплатци, и то живеещи в реномирани квартали, които за сметка на съседите си редовно консумират нелегално прекаран ток.

Източник: razkritia.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини