Откриха официално "АГРА 2012"

Снимки: Пресцентър МЗХ

Секторът земеделие е обречен на успех заради нарастването на населението и увеличаването на нуждите от храна. Това обяви министърът на земеделието Мирослав Найденов при откриването на Международната стопанска изложба "АГРА 2012"в Пловдив. По думте му секторът не е засегнат от кризата и за земеделските производители се очертават по-добри дни с новата Обща селскостопанска политика след 2014 година.

Новият профил, представен на тазгодишната изложба, е биоземеделието. 80 на сто от родните биопродукти се изнасят навън и основно за Германия, където много търсени са билките и пчелният мед, съобщи доц. Владислав Попов, директор на Агроекоцентъра на Аграрния университет. 
Според експерти биоземеделието се връща в своя дом Пловдив. Именно там с откриването на Агроекоцентъра през 90-те г. този подотрасъл започва развитието си. Преди време биопродуктите са презентирани само на 1-2 щанда на Панаира, а сега те заемат доста голяма площ в 3-а палата, припомнят специалисти. 

На тържественото откриване на изложбата в Пловдивския панаир присъстваха още митрополит Николай, областният управител Здравко Димитров и други официални лица и гости.

 

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини