Асеновград се включва в "Часът на Земята"

За поредна година Асеновград ще се включи в инициативата "Часът на Земята". На 31 март от 20.30 ч. до 21.30 ч. ще бъде угасено осветлението на общински и държавни сгради на територията на общината. Общо 48 български градове обявиха, че се включват в инициативата тази година. Във всички тях за 60 минути на 31 март ще угаснат фасадно-архитектурното осветление на обществени сгради и паметници. Уличното осветление обаче ще продължи да свети от съображения за сигурност.

През 2012 г. "Часът на Земята" е под мотото "Аз правя, ти действаш". Целта е да се покаже, че всеки е в състояние да промени света, в който живеем. "Часът на Земята" отново дава възможност на много популярни личности да изразят мнението си за климатичните промени. Световноизвестният супермодел Миранда Кър се включва като един от посланиците на кампанията. На 31 март, събота, от 20,30 до 21,30 ч. тя не само ще угаси осветлението в дома си, както милиони други хора по цял свят, но обещава да компенсира въглеродния отпечатък от пътуванията си, като подкрепи няколко климатични проекти.

Президентите на Фиджи, Шри Ланка и Малдивите също станаха официални посланици на "Часът на Земята 2012". Бившият американски вицепрезидент Ал Гор ще изпрати видео послание за "Часът на Земята" от Антарктида. Холандският астронавт Андре Кайперс подкрепя "Часът на Земята" от Международната космическа станция. Той ще направи снимки отвисоко и ще коментира наживо какво вижда по време на климатичната акция.

Посланици на "Часът на Земята 2012" в България са актьорите Васил Василев-Зуека, Димитър Рачков и Мария Игнатова, музикантът Калин Вельов, тенисистът Григор Димитров, финансистът Мартин Заимов.

Тази година "Часът на Земята" използва видео платформа в YouTube, за да вдъхнови хората да споделят своите лични предизвикателства към целия свят, като зададат въпроса, „Какво би направил ти самият, за да опазиш планетата?“.

Миналата година "Часът на Земята" обхвана 5251 града, над 1,8 милиарда души в 135 страни от целия свят по всичките седем континента. Кампанията започна през 2007 г. в един-единствен град – Сидни, Австралия.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини