16 °C

Младежката виртуална трудова борса крета с 9 CV-та в картотеката

9 /девет/. Толкава са цифром и словом CV-тата във Виртуалната картотека "Младежка трудова борса", която общината в Асеновград стартира като изпълнение на поет от нея ангажимент пред Младежкия обществен съвет. Проектът бе широко прокламиран както от местната управа, така и от асеновградските медии. Явно обаче и това не е спомогнало, за да се развие той в желаната насока. Два месеца след старта на онлайн картотеката, в нея могат да бъдат видяни автобиографиите на едва 8 момичета и 1 момче, всичките "прясно" завършили висше образование и с надежди за работа в родния град. Друг е въпросът, че са кандидатствали на принципа на Мечо Пух "колкото повече, толкова повече". А може и просто да са от т.нар. широки специалисти и да ги бива наистина за повече от 1-2 конкретни професии. Но не там е проблемът. Проблемът е, че явно проектът не само зацикли, както установихме преди 30-ина дни, но май директно се озова в глух коловоз. Липсва каквото и да било движение, броят на картотекираните седи непроменен от самото начало, а и обратна връзка дали въпросните младежи са си намерили работа - липсва. Съдейки по несвалянето им от активните обяви, вероятно не са. Добрата новина в случая поне е, че сайтът се поддържа на доброволни начала и общината не заплаща нищо затова. Поне така ни увериха от общинската пресслужба. Лошото е, че липсва сериозна заинтересованост от двете страни - евентуални работодатели и млади специалисти. А защо се получава така, само липсата на по-широка разгласа на начинанието ли е причината, може само да се гадае. AsenovgradNet ще издири картотекираните млади хора, за да разберем от "първа ръка" работи ли реално идеята или е поредното "чудо за три дни".

Реализацията на "Виртуална CV картотека" получи подкрепата на кмета Емил Караиванов по време на среща с млади активисти от различни политически сили (без ГЕРБ) и НПО, работещи по младежки програми. Обещанието на асеновградския градоначалник за създаване на интернет трудова борса бе изпълнено в рамките на около седмица и сайтът тръгна в рамките на обещаното. За съжаление, както се убеждаваме за втори път /засега/, интересът към него е повече от слаб.

Тези, които до момента не са чували за поректа и проявяват интерес, могат да намерят онлайн трудовата борса ТУК.   А дали записването им в нея дава реален резултата, ако решат, те лично могат да ни уведомят на координатите на AsenovgradNet в раздела ЕКИП долу на страницата.

К.Нешева

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 14.05.2021

Хороскоп за Овен

Овен
С намерение сте да се посветите на работните си ангажименти и няма да сбъркате. Шансовете ви за добър изход от предстояща делова среща са реални, но трябва да се постараете повече. Но не пренасяйте грижите си върху отношението ви към близките хора. Организирайте си излет сред природата, ще се обновите.
14 май 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Днес не са препоръчват участия във финансови операции и даване пари на заем. Повече време отделете на познатите ви неща, в които имате опит. Експериментите отложете за друг ден. Ще се заредите със свежи идеи и енергия, ако се посветите на занимания, развиващи интелектуалните ви и душевни качества.
14 май 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Като отговорни хора, ще се погрижите за задълженията си, оставяйки всичко останало на за по-късно. Общуването с приятели ще внесе повече настроение и желание за развлечения. Текат трансформации, които могат да повлияят на общото ви разположение, не се притеснявайте, ако се почувствате и раздразнителни.
14 май 2021

Хороскоп за Рак

Рак
И без особени усилия днес ще привличате вниманието на околните. Както в деловото си общуване, така и в личните си дела ще се изявите с качествата и уменията си, а защо не и с чара си. Ще получите изгодни оферти, някои от които имат отношение към бъдещия ви дом. Не семейните ще мислят за по-сериозно обвързване с партньора си.
14 май 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Работите усилено по даден проект, в чийто успех сте абсолютно убедени. Бъдете готови за промени и противоречия с деловите партньори. До голяма степен от вас зависи дали преговорите ви ще имат резултат. Ще трябва да запазите спокойствие и да изложите ясно и точно позициите си. Ценно за вас ще се окаже намирането на верен съюзник.
14 май 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Днешният ден е пълен с изненади, но част от тях едва ли ще ви удовлетворят. Имате конкретни очаквания за нещата, които ви се случват, но събитията днес напълно ще ги опровергаят. Въпреки това имате възможността да извлечете дивиденти от новото положение, затова не се колебайте да го сторите. В личен план направете вие крачката към подобрение.
14 май 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Не пропускайте момента да покажете какво можете, още повече, че той ще създаде предпоставки за финансов просперитет. Не ви липсва мотивация, а и сте наясно, че трябва да разчитате предимно на себе си. И ще се справите. Вслушвайте се в интуицията си и се водете от разума си.
14 май 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Превърнете идеите си в своя цел, станете активни и действайте. Наложете си да спазите уговорените срокове и ще се поздравите с придобивки. За съжаление около вас има хора, които не споделят амбициите ви и това може да ви огорчи. Силни сте и ще се справите. Вечерта си починете.
14 май 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Този ден ще е динамичен и изпълнен с разнообразни преживявания. Подходете с чувство за хумор към несгодите и не се поддавайте на колебание относно важни въпроси. Действайте уверено и обмисляйте всяка своя стъпка. Установявате контакти с важни хора, с които впоследствие ще имате съвместна работа.
14 май 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Шансовете да завоювате сърцето на желания човек днес са огромни за това не губете време. Направете най-оптимистичния план и го изпълнете докрай. Възможно е да не се придържате към плана и да импровизирате, важно е да постигнете целта си, а това със сигурност ще стане. Честито.
14 май 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Краят на работната седмица ще повиши напрежението на работното място. От много страни ще ви търсят за консултация и обяснения. Намерете време и за близките си, те очакват поетите от вас обещания да бъдат спазени. А вас ви очакват финансови придобивки и среща с желан човек.
14 май 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Дори и да сте се почувствали огорчени от неприемливо за вас мнение на партньорите ви, не падайте духом, и не си помисляйте за промяна на плановете си. Момента не е подходящ за това. Нещо повече. Заредете се с търпение, и спокойно обмислете кой и къде греши. Бъдете доволни от съдбата, че до вас имате добър човек, на когото можете да разчитате за съвет и помощ.
14 май 2021
Последни новини