14 °C

Трифон и Киара в ТОП 50 на German Open Championships

Трифон и Киара на състезанието в Шутгарт

С  тренировъчен лагер започна новият състезателен сезон за Клуб по спортни танци "Асеновец". Той се проведе в модерната база на Детски комплекс "Радуга"- Камчия. От асеновградския клуб се включиха 5 състезателни двойки, а останалите 60 състезатели бяха от цялата страна. Две от тях са подготвяни от световни топ-треньори в Италия. Веднага след лагера, на 2 септември, Трифон Парушев и Киара Джирети участваха в Международния турнир в Бургас и се класираха на полуфинал - 10 място. Месец по-рано в германския град Щутгарт двамата се класираха в ТОП 50 на GOC (German Open Championships) сред 215 двойки от цял свят.

На състезанието в Бургас Йордан Георгиев и Гергана Георгиева се класираха на полуфинал - 9 място, но сред юноши старша възраст. 

За всички останали двойки учебната година в КСТ "Асеновец" вече започна. Децата, които искат да опитат за първи път този спорт, могат да го направят безплатно благодарение на финансовата подкрепа на общината до 30 септември, съобразено с графика на клуба.

До края на годината на танцьорите от "Асеновец" им предстои едно международно състезание в България, две световни първенства, два турнира за Купа "България" и Открити турнири, които се провеждат почти всяка седмица.

Йордан Георгиев и Гергана Георгиева
Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 19.04.2021

Хороскоп за Овен

Овен
19 апр 2021

Хороскоп за Телец

Телец
19 апр 2021

Хороскоп за Рак

Рак
19 апр 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
19 апр 2021

Хороскоп за Дева

Дева
19 апр 2021
Последни новини