Трифон и Киара в ТОП 50 на German Open Championships

Трифон и Киара на състезанието в Шутгарт

С  тренировъчен лагер започна новият състезателен сезон за Клуб по спортни танци "Асеновец". Той се проведе в модерната база на Детски комплекс "Радуга"- Камчия. От асеновградския клуб се включиха 5 състезателни двойки, а останалите 60 състезатели бяха от цялата страна. Две от тях са подготвяни от световни топ-треньори в Италия. Веднага след лагера, на 2 септември, Трифон Парушев и Киара Джирети участваха в Международния турнир в Бургас и се класираха на полуфинал - 10 място. Месец по-рано в германския град Щутгарт двамата се класираха в ТОП 50 на GOC (German Open Championships) сред 215 двойки от цял свят.

На състезанието в Бургас Йордан Георгиев и Гергана Георгиева се класираха на полуфинал - 9 място, но сред юноши старша възраст. 

За всички останали двойки учебната година в КСТ "Асеновец" вече започна. Децата, които искат да опитат за първи път този спорт, могат да го направят безплатно благодарение на финансовата подкрепа на общината до 30 септември, съобразено с графика на клуба.

До края на годината на танцьорите от "Асеновец" им предстои едно международно състезание в България, две световни първенства, два турнира за Купа "България" и Открити турнири, които се провеждат почти всяка седмица.

Йордан Георгиев и Гергана Георгиева
Източник: asenovgrad.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини