Асеновград на панаира с макет на Асенова крепост, червено вино и рекламни материали

Близо 100 000 посетители от страната и чужбина се очакват да дойдат на Международния технически  панаир в Пловдив, където да се запознаят с актуалните  тенденции, технологии и продукти в областта на   машиностроенето, строителството, екологията, енергетиката, управлението на водите, химията, минната индустрия, транспорта и автосервизното оборудване, електрониката и електротехниката, информационните технологии, автопроизводството. Експонатите са разположени в 10 палати и откритите площи край тях. Специалната Юбилейна палата е посветена на 120-годишнината от Първото българско изложение, чийто наследник е Международен панаир Пловдив. Проявите в нея започнаха с валидирането на пощенска марка, посветена на юбилея, с тираж 15 000 екземпляра, съобщиха от пресцентърана панаира. Първият печат поставиха премиерът Бойко Борисов, бизнесменът Георги Гергов и заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Валери Борисов.

В Юбилейната палата гостуват Италия, Австрия, Белгия, Полша, Румъния, Словакия, Унгария, Хърватска, Чехия и Великобритания, както и българските общини Пловдив, Асеновград, Велико Търново, Видин и Русе, които също са били съратници в основаването на панаирното дело в България. Община Асеновград участва с макет на Асенова крепост и църквата "Света Богородица Петричка", червено вино, рекламни филми и рекламни материали на туристически обекти, забележителности и хотели.

Експозициите на ЕСЕН`2012 ще са отворени до 28 септември  от 9.00 до 18.00 ч, а на 29 септември – до 14.00 часа. Билетите струват 6 лева за възрастни и по 4 лева за инвалиди, пенсионери и ученици. Фирмите също ползват отстъпка при предварителна заявка за над 20 броя. В тазгодишното издание участват над 1250 фирми от 43 държави.

За улеснение на посетителите е осигурен безплатен транспорт от Централната жп гара до панаирните палати.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини