„Гинес“ отне рекорда на Bugatti Veyron SS

Veyron SS вече не е „Най-бърз сериен автомобил в света“

Книгата на рекордите Гинес“ отне титлата на Veyron SS, която му бе присъдена през 2010 г. Това стана след разследване на Driving.co.uk. Изданието е установило, че автомобилът, който успя да се ускори до 430,98 км/ч, е бил модифициран, а това не отговаря на правилата. Модификацията се състои в нещо много просто: ограничителят на скоростта е бил деактивиран. Всички серийни 30 бройки Veyron SS са продадени с ограничител на скоростта до 415 км/ч.

Същото нещо каза и Джон Хенеси, когато стана ясно, че неговото адско изчадие – Hennessey Venom GT, е достигнало скорост от 427,6 км/ч на 9-ти февруари.

Тъй като титлата в момента е овакантена, вероятно „Гинес“ ще запише срещу нея името на SSC Ultimate Aero, който е способен на 411,72 км/ч. Но това ще е много кратко притежание на рекорда. Както споменах, Venom GT вече достигна над 427 км/ч, а Джон Хенеси твърди, че автомобилът може още, но самолетната писта се е оказала къса. Пробегът на 9-ти февруари не е бил официален, но при следващия опит със сигурност ще присъстват представители на „Гинес“ и тогава Джон Хенеси ще постигне това, заради което създаде Venom GT – да бие Veyron в собствената му игра.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини