„Берлински Вавилон“ идва с 12 нови епизода в HBO

Продължението на „Берлински Вавилон“ е базирано на романа на Фолкер Кучер „Тихата смърт“ и проследява нов случай от бестселърите около детектив Гереон Рат. Зад пищния немски сериал отново застава троицата режисьори Том Тиквер („Бягай, Лола, бягай“ – 1998, „Рай“ – 2002, „Парфюмът – историята на един убиец“ – 2006, „Облакът атлас“ – 2012), Ахим фон Борис и Хенк Хандльогтен („Сбогом, Ленин!“ – 2003).

Премиерата на новия сезон бе на 24 януари в HBО GO и по HBO. Всеки петък ще излизат по два епизода. Дванадесетте епизода отново последяват действията на главния инспектор Гереон Рат и Шарлот Ритър, които разследват поредното убийство. В главните роли се завръщат Фолкер Брух (Generation War), като инспектор Рат и Лив Лиза Фрийс („Цюрих“), като Шарлот. Към тях в ролята на един от злодеите от новия сезон се присъединява и енигматичният Роналд Зехрфелд („Хакервил“ на HBO Eвропа).

Берлин през 20-те години на XX век – идеалният град за талантливите, амбициозните… и измамниците. Но зад бляскавата фасада бедните живеят зле, а организираната престъпност и политическият екстремизъм процъфтяват. Годината е 1929 г., а събитията се развиват през есента, по време на размирните седмици преди краха на Уолстрийт. Инспектор Гереон Рат и Шарлот Ритър разследват смъртта на актрисата Бети Уинтър, която е убита на снимачната площадка. Гереон се опитва да се справи със зависимостта си към наркотиците и да се приспособи към новия си живот на семеен мъж, а Шарлот се бори за признание в доминирания от мъже полицейски отдел. За някои обаче тези тежки времена предлагат множество възможности. Филмите със звук превземат кината и мнозина остават без работа. Един съмнителен арменец решава да опита късмета си като филмов продуцент, но скоро разбира, че кино индустрията е също толкова покварена като подземния свят. Други пък се борят за политическа власт. Черния Райхсвер набира сили за следващия опит да свали демокрацията, а погребението на убит виден нацист се оказва идеалната възможност за провокиране на още сблъсъци с комунистите. Но падне ли нощта всичко изглежда се забравя и градът танцува на ръба на пропастта като за последно.

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини