Удължават срока за набиране на преброители и контрольори за Преброяване 2021

Националният статистически институт удължава срока за набиране на преброители и контрольори за предстоящото през януари и февруари 2021 г. преброяване на населението и жилищния фонд до 16 ноември 2020 г.

Към настоящия момент общи за страната са набрани 53.3 % от предварително планирания брой преброители и 61.7 % от контрольорите, като ситуацията е различна в различните общини.

В 103 общини кандидатите са повече от 85 %, като има и такива, в които те са повече от необходимия брой.

В 20 общини и райони в най-големите градове заявилите интерес са под 20 %.

Припомняме, че кандидатите трябва да подадат заявление по образец в общината, в която предпочитат да бъдат наети. Документите за кандидатстване ще могат да се изтеглят от сайта на Преброяване 2021 и от сайтовете на общините. 

Най-подходящи за преброители са комуникативни хора, които имат поне средно образование и познания в икономическата и финансовата сфера. Те ще имат право да посещават домакинствата в техния преброителен участък от 08:00 ч. до 20:00 ч., включително събота и неделя.

Те ще се легитимират със служебна карта, издадена от НСИ, като преди това ще преминат специално обучение и ще подпишат декларация за опазване на статистическата тайна на получената информация. 

Източник: Asenovgrad.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини