Проф. Момеков: Тестовете за антитела могат да се фалшифицират много лесно

Тестовете за антитела могат да се фалшифицират много по-лесно от другите изследвания. Това заяви проф. Георги Момеков от Катедрата по фармакология, фармакотерапия и токсикология в МУ – София в студиото на „Здравей, България".

„Националният експертен съвет трябва да вземе решение дали хората с антитела могат да получат зелен сертификат. Наистина има много хора, които са изкарали болестта на крак и имат антитела.  Протекцията обаче при ваксинираните е много по-висока, отколкото при тези, които са изкарали вируса", обясни специалистът. 

По думите му сегашният пик на смъртността при COVID-19 е в следствие на високата заболеваемост.

"Сега берем плодовете на тези няколко седмици, в които имахме нарастващ брой случаи. Когато си на първо място по смъртност, трябва да има брутални мерки, ако се цени човешкият живот. Или не правим нищо и стигаме до подобни черни рекорди, или се опитваме като общество да се хванем за ръце и да минем през това нещо заедно", каза още професорът.

По думите му лекарствата, които в момента се тестват за лечение на коронавирус, трябва да започнат да се приемат до няколко дни след заразяването, за да имат ефект.

Източник: nova

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    Аб
    Абе я...
    10 -1
    10:11, 9 ное 2021
    Протекцията от ваксината била много по-силна, отколкото тази при хора, които са прекарали вируса... И този професор ако не е платен, пак си бива. А имаше статия, в която се обяснява как прекарали Испанския грип през 1918г. през 2008г. все още имат антитела срещу този вирус.
    Вариантите според мен са два - или казват истината и наистина този вирус е различен от другите, тоест лабораторно създаден, или този вирус е същия като другите и преболедувалите си имат перфектен имунитет за дълго време, а ваксините се налагат с незнайно какви цели.
  • 2
    АЗ
    А зеленият
    8 -1
    10:59, 9 ное 2021
    А зеленият сертификат не може да се фалшифицира. Ама, че простотия. До къде я докарахме. Защо този "професор" не си гледа фармакологията. Защо не каже какво съдържат ваксините и договорите с производителите. Учил ли е вирусология и какво е имунитет. Как се придобива ? По естествен път при среща с вируса или само от ваксина. Съгласно това което пише, излиза така, че имунитет се придобива само от ваксината. Какво ще каже науката за това?
  • 3
    Ф
    ф
    3 -3
    14:11, 9 ное 2021
    Долу служебното правителство и румен радев! Съсипаха България.
  • 4
    12
    123
    3 -3
    14:12, 9 ное 2021
    Румен Радев Българоубиец. Вижте статистиките.
  • 5
    Дх
    дх
    1 -3
    14:24, 9 ное 2021
    А PCR тест , може ли да се фалшифицира , за един приятел питам?
Последни новини