Audi искат да минат BMW

Според изпълнителния директор на Audi Рупърт Щадлер неговата компания е на път да задмине BMW и да се превърне в производител номер едно на луксозни автомобили в света.

В интервю за специализираното издание Automotive News Щадлер заяви, че все още е оптимист относно идеята неговата фирма да задмине BMW до 2015 година.

Този оптимизъм е похранван от показания предварително от клиентите голям интерес към Audi A1, както и от факта, че наскоро Audi задмина Mercedes по глобални продажби.

До този момент ръстът в продажбите на Audi в сравнение със стойността им в периода от януари до май 2009 година е повече от 20 %.

Досега са закупени 450 000 коли на немската компания, сред които са икономични версии на A3 и A4, както и новият A8. Увеличаването на присъствието й в Китай може да означава, че в страната ще бъдат продадени само тази година 200 000 автомобила. Междувременно продажбите на Audi в САЩ са нараснали с 30 %.

Щадлер изрази надежда, че този моментен успех ще бъде продължен с пускането в продажба на Audi A7 по-късно тази година, както и на изцяло новия Q3, планиран за 2011 година.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини