Пожар в сграда на Рашкови в Катуница

Стопанска постройка, собственост на починалия син на Кирил Рашков - Иван, горя тази нощ в Катуница. Изгорели са бус Форд, бус Фолксваген, лека кола, 1200 бали слама и балирани парцали. В гасенето на пожара, избухнал около 2 ч. след полунощ, участваха пет противопожарни екипа. Наложи се пожарникарите да пробият няколко дупки в стената, за да могат да гасят вътре в голямата около 1000 кв.м постройка.

Според разследващи пожарът е умишлен, тъй като огънят е обхванал всички страни на огромната сграда. От Областната дирекция на полицията в Пловдив съобщиха, че се работи по всички версии, включително умишлен палеж. Снети са отпечатъци на петима души, сред които и Веселин Христов-вуйчо на прегазения при размириците в Катуница 19-годишен Ангел Петров. Според местните обаче пожарът е бил предизвикан от някой от фамилия Рашкови, за да създаде напрежение в селото.

На 23 януари Районният съд в Асеновград осъди на три и половина години затвор Кирил Рашков за отправени закани за убийство към Веселин Христов и приятелката му Иванка Петрова. Освен това съдът го задължи да изплати на двамата по 2 000 лв. обезщетение. Обвинението към Кирил Рашков бе за отправена закана за убийство към Христев и Петрова. 

К.Нешева


Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини