Пълен цикъл за производство на висококачествен канабис е преустановила акцията край Мало Конаре (снимки)

Подробности от проведеното разследване оповестиха лично главният секретар на МВР гл. комисар Светлозар Лазаров и окръжният прокурор на Пазарджик Димитрия Ганчева.

Снимки: Пресцентър МВР

Сигналът за производство и обработка на марихуана в оранжерии в землището на селото край пътя Пазарджик - Пловдив е бил подаден в полицията от добросъвестен гражданин, обясни главният секретар на МВР Светлозар Лазаров.

След доклад на прокуратурата и под нейно ръководство са проведени процесуално-следствени действия, в хода на които е установено незаконното предприятие - оранжерия за отглеждане на канабис и помещения за обработка и сушене на листната маса. Цялата площ, достигаща близо 5 декара, била засята с канабисови насаждения.

За отглеждането им имало създадени всички условия - вентилационна и поливна система, територията била снабдена и с видеонаблюдение. Помещенията към оранжерията били пригодени за обработка и сушене на листната маса, те също били оборудвани с вентилационна система, центрофуги и приспособления за рязане и сушене. Оттам криминалистите иззеха около 150 кг полусуха продукция, която при направения полеви наркотест реагирала положително на марихуана.

По първоначални данни качеството на произвежданата дрога е изключително високо. Задържан е наемателят на оранжерията  - 43-годишният Данаил Борисов от Пазарджик. Според събраните до този момент данни той е организирал всички дейности до получаването на готовата продукция.

С постановление на прокуратурата срокът му за задържане е удължен до 72 часа. Същият е криминално проявен, лежале и зад решетките. В момента се разследва и наличието на други съучастници в престъпната дейност.

В началото на идната седмица срещу задържания ще бъде внесено искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража". По случая се води досъдебно производство, работата по документирането на цялостната престъпна схема продължава.

Реализираната операция е част от планираните стъпки по противодействие на криминалните предприятия и контрабандата под ръководството на Върховната касационна прокуратура. 

Източник: Пресцентър МВР

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини