Типичният българин е перничанин, хасковлии - дребосъци. Преглед на печата

„24 часа": Южен поток отпада от програмата на кабинета

Строежът на газопровода "Южен поток" ще отпадне от програмата на правителството, въпреки че все още присъства в приетия от министрите документ. Програмата ще бъде дописвана постоянно, обясни вицепремиерът Румяна Бъчварова, която отговаря за съставянето ѝ.

"Южен поток" присъствал все още в правителствената програма, защото няма официално решение от Русия за спирането му, обясни тя.

 

„Труд": Типичният българин е перничанин. Най-едрият бюст е в Монтана, София и Русе

81,5 см - това е средната гръдна обиколка на дамите в България, според последното антропологично изследване на Института по експериментална морфология и антропология към БАН. Не сме мерили млечни жлези, а обиколка, каза проф. Йордан Йорданов пред „Труд" по повод появили се класации за най-едри бюстове. Въпреки това най-мощни гърди имат дамите в област Монтана. Там са и най-пълните - над 65 кг. С големи бюстове се хвалят още софиянките и русенките. Бургазлийки са най-слаби и с най-малка гръдна обиколка.

При мъжете класацията на пълните се води от столичани, но те са и най-високи - 173 см, или с 2 см над всички други мъже в страната. Най-расовите мъже - с широки рамене и гръден кош са в София - с 97,6 см обиколка. Средната за страната е 95,1 см. С най-тесни перки са мъжете от Хасково - 93,4 см. Като цяло хасковлии се славят като дребни. Средното тегло на българите е 77,7 кг, а на българките - 65,3 кг. За сравнение през 19-и век теглото е било съответно 63,5 и 60,700 кг.

 

„Стандарт": Нефтът евтин до края на юни

Световните цени на нефта ще останат ниски през първото полугодие на годината. Това заяви новият генерален директор на френския енергиен концерн "Тотал" Патрик Пуян в кулоарите на Световния икономически форум в Давос, цитиран от руския сайт "Нефть России". По-дългосрочна прогноза поради динамиката на пазара не би могла да се направи, допълни Пуян и посочи, че през 2009 г. само за 6 месеца цената на петрола се върна до 80 долара за барел.Копирано от standartnews.com

 

„Монитор": 11 шефове в олимпийския комитет снасяли на ДС

11 агенти и сътрудници на ДС в Българския олимпийски комитет обяви вчера Комисията по досиетата на бившата Държавна сигурност.

Бронзовият медалист от световното по волейбол през 1986 година Любо Ганев е донасял на службите с псевдоним Тони. Ганев има и приз за най-добър изпълнител на сервиз в Световната лига през 1994, а в момента е зам.-председател на българската федерация.

 

„Сега": Парламентът се опитва да смекчи с трик негативния доклад на ЕК

Седмица преди очаквания убийствен доклад на Европейската комисия за състоянието на правосъдието и вътрешния ред в България седем от осемте партии в парламента решиха да имитират национално съгласие по спорната според повечето от тях Актуализирана стратегия за продължаване на съдебната реформа. Документът няма никаква обвързваща сила за бъдещи законови и конституционни промени, а шансът предлаганите радикални промени в него да минат е минимален. Освен че са неудобни за статуквото, според мнозина юристи те изискват промени в конституцията, и то от Велико народно събрание.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Mi
    mimo
    4 -2
    09:58, 22 яну 2015
    разбира се,отново софиянци обраха лаврите,и слугите им-перничани.В комисията ви има тотална грешка.Да не би тези 93,4см да са гръдните обиколки на дамите ни,а не нашите перки. Това звучи по-вероятно.Оправете си мерните единици,господа и влезте в залите за фитнес да видите какви момчета има там
  • 2
    Кр
    Крум
    3 -1
    12:26, 22 яну 2015
    просблема на хасковлии не е че са дребни, а че са селяни
    • Ее
      ееееееееееееее
      1 0
      15:00, 22 яну 2015
      а димитровградчани да не сте от София.По близо до вас е Марийно
  • 3
    Ее
    ееееееееееееее
    1 0
    14:57, 22 яну 2015
    голям тъпизъм !Това е тъка понеже хасковлий се изселиха от града и сега населението е предимно от кърджалийския регион
Последни новини