Джокович пречупи Мъри в 220-минутно зрелище и спечели Australian Open за пети път

Новак Джокович спечели Australian Open за рекорден пети път в откритата ера на тениса, след като победи Анди Мъри със 7:6 (5), 6:7 (4), 6:3, 6:0 в изключително вълнуващ и качествен финал, продължил 3.40 часа.

Лидерът в световната ранглиста взе с лекота четвъртия сет, но първите три сета предложиха чудовищен тенис с непрекъснати обрати, постоянна смяна на предимството и продължителни, изтощителни и много атрактивни разигравания. Двамата изиграха най-качествения мач не само от началото на турнира, а и през последните няколко месеца.

Мъри игра много вдъхновено, но не успя да покаже шампионски дух в моментите, когато предимството беше на негова страна, докато Джокович, въпреки че имаше проблеми в първите два сета, демонстрира по-добра физическа подготовка и по-голяма психическа устойчивост от шотландеца, за да стигне до осмата си титла от Големия шлем.

Сърбинът се изравни с Андре Агаси, Иван Лендъл и Джими Конърс в класацията по брой трофеи в шлема в откритата ера, като пред него са само Бьорн Борг с 11, Рафаел Надал и Пийт Сампрас с по 14 и Роджър Федерер със 17.

Източник: http://www.dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини