Данъчен запор за БТК, НУРТС и Бромак. Преглед на печата

„24 часа": Майката на убитото дете в куфара - консултант на правителство

Разчленената майка на детето от куфара Анна Леонтиева е била високопоставен служител в правителството на област Перм и е шофирала червен спортен мерцедес роудстар, съобщи днес руската агенция URA.RU, след като МВР публикува снимките на жената и сина ѝ Никита..

 

„Стандарт": Финансовите измами в нета скочиха 4 пъти

Близо 4 пъти се е увеличил броят на компютърните инциденти у нас миналата година в сравнение с 2013. Това показват данните на Центъра за реагиране при инциденти във връзка с информационната сигурност (CERT България). Броят на регистрираните инциденти с висока и средна степен на заплаха през 2014 г. е бил 637, докато през 2013 г. те са били 167.

 

„Монитор": Данъчен запор за БТК, НУРТС и Бромак

Всички акции на БТК са под запор от вчера. Той е наложен от НАП и беше вписан в Търговския регистър следобед. Пак със съобщение от вчера под запор на данъчните са и 300 дяла от НУРТС, собственост на друго свързано с банкера дружество ­ „Кен трейд". Блокирани са и всички дялове на Цветан Василев във фирмата му Бромак, чрез която държи мажоритарния дял в КТБ, а също и акциите в друга негова компания - „Фина Ц". Запорите са наложени въз основа на данъчните проверки на тези дружества, правени от НАП, а причината, изтъкната от агенцията, са „бъдещи публични вземания от длъжника".

 

„Сега": Кабинетът е непреклонен за вдигането на осигуровки, стаж и възраст за пенсия

Работещите българи ще понесат троен удар, ако правителството успее да наложи идеите си за пенсионна реформа, които предвиждат увеличение на осигуровките, стажа и възрастта. За сметка на това все още няма решение на основния проблем на системата - ранното пенсиониране. Управляващите обещават по-високи пенсии, но докато за осигуровките, възрастта и стажа има конкретен график, за увеличението на пенсиите срокове няма. Предложенията на кабинета нямат подкрепата на синдикатите и работодателите въпреки интензивните заседания по темата.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини