Тодор Георгиев с три медала от Държавните индивидуални първенства по шахмат в Пловдив

Талантливият асеновградчанин стана шампион в класическия шах на Държавните индивидуални първенства в Пловдив при юношите до 16 г. Шампионатът се изигра в 7 кръга по Швейцарската система за момчетата и юноши до 12 г., до 14 г., 16 и 18 г., момичета и девойки до 12, 14 и 16 години, а девойките до 18 години - по 7 партии по кръговата система. Тази година е най-успешната за младата надежда в шахмата - освен златото в класическия шах, Тодор, спечели сребро в Блиц шаха и бронз в играта на ускорен шах.

От малък Тодор открива страстта си към шаха и развива таланта си в асеновградския шахматен клуб с треньор Неделчо Чепаринов. През 2014 г. печели първо място на Републиканското първенство в категорията за ускорен шах и призови места в състезания из цяла България. В ръцете му са купите "Тримонциум", "Надежда на Света" и "Шампион на България за 2015 г. за момчета до 16 г.".

В момента Тодор Георгиев се подготвя за участието си в Световното първенство по шахмат за юноши през 2015 г. в Халкидики, Гърция. Междувременно ще вземе участие в два международни турнира в Тетевен и Слънчев бряг.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини