Продали теста в Търново за 600 лева

Засекретеният тест по български език във Великотърновския университет е пуснат за продажба в местните училища още в четвъртък.

12-класници са платили за отговорите по 600 лева, след което са ги препродали за 50 лв. или по двайсетачка. Новината гръмна вчера, след като изпитът на 3446-те кандидати приключи, съобщава в. "Стандарт".

Оказа се, че вторият вариант на теста по български език, който бе изтеглен сутринта, се е разнасял между кандидатите още в средата на седмицата. Те трябваше да пишат и есе върху творчеството на Хайтов. Голяма част от децата се явиха вече знаейки какво ще им се падне.

Показани бяха снимки на разработено есе по Хайтов, с документирана дата на фотоапарата 17 юли. "И аз чух слуховете, но това е атака на злонамерени срещу ръководството и успешната кандидатстудентска кампания", контрира ректорът на университета Пламен Легкоступ. Дали тестът е бил продаван предварително, щяло да стане ясно от оценките. Ректорът обаче отхвърли възможността изпитът да бъде анулиран или повторен.
Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини