Министерството на културата кани за 19-тото Световно Биенале на детската рисунка

Министерството на културата информира на страницата си в интернет, че вече е отворена възможността за участие в 19-тото издание на Световното Биенале на детската рисунка, което ще се проведе в град Йокохама, префектура Канагава в Япония, от юли до август 2017 година.

Биеналето е инициирано през далечната 1981 година и се организира от Японската асоциация за международно сътрудничество. Международният форум  дава възможност на деца от целия свят да участват в него със свои рисунки. Идеята е чрез силата на изкуството и давайки израз на своите мечти и въображение малките художници да предадат многообразието на своята култура.

В миналогодишното 18-то издание на конкурса са взели участие 26 000 творби на деца от 95 страни от всички континенти. 

Преди година Голямата награда стана притежание на 7-годишната Димана Стоянова от България. Освен нея още 11 български рисунки на деца от училища и школи и училища от страната

бяха отличени с различни награди.

Тази година отново деца на възраст от 5 до 14 години ще могат да участват със свои творби  в 19-тото издание на конкурса. Срокът за изпращане на рисунките с попълнените формуляри е между 1 септември и 30 ноември 2016 година.

haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини