Eском се събра на чеверме на Военния лагер,предпочете фасулът на майстор Али

    Десетки служители на интернет и телевизионния оператор Еском от различни градове на страната се събраха на чеверме в лагера за военно обучение край Широко поле,но предпочетоха фасул-чорбата на майстор Али.Тя бе приготвена в полева кухня и е уникална,тъй като полеви кухни в българската армия вече не се използват.Майстор Али разказа,че фасулът е къкрел цяла нощ,за да стане неустоим по вкус.Мнозина зарязаха мръвката и наблегнаха на родния фасулец.Най-впечатлени бяха децата,за които той се превърна в неочакван деликатес.

    Лошото време не уплаши служителите на фирмата.По поръчка дъждът спря да вали непосредствено преди купонът.Даже изгря за кратко слънчеце,докато в Кърджали бе мрачно и дъждовно.

     Шефът на лагера Минчо Гумаров сподели,че фасулът на майстор Али вече има национална известност.Тук на обучение и бивак идват ученици от цялата страна.Те са привлечени от атракции като оръдие,хеликоптер и полеви кухни.

    За фасула на майстор Али са чували и служителите на центровете за спешни повиквания 112.На 4 юни в лагерът ще се проведат състезания „Мама,татко и аз”.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини