Показват как са живяли димитровградчани през 1951 година

    Как са живяли димитровградчани през 1951 година представя ретро апартамент, който ще отвори врати за посетители на 27 август, неделя от 10:00 часа. Той се намира на бул."Д.Благоев"№9, а инициативата е подготвена във връзка със 70-годишнината на града.

    В четири стаи е представен характерния за онова време социалистическия бит, уточняват от пресслужбата на Община Димитровград. По това време са били построени първите блокове в новия град и начина на живот е бил различен от този на село. До този момент пристигналите от всички краища на България бригадири са били настанявани във временни дървени постройки и палатки. 

    Всички предмети, подредени в апартамента са автентични, уверяват организаторите. Кухнята е с мивка от тухли, легло, дървена маса и характерния бюфет със съдове. В жилището има гардероб, кът за ръкоделие с шевна машина и списания.

    Оформена е гостна или всекидневна с масивна полирана маса, както и с пюшена покривка и полирован бюфет,  където са се нареждали по-скъпите сервизи  Изложени в апартамента са още  радио, грамофон и телевизор "Опера", съобщават от Общината.

    Жакардови килими и кавиорчета допълват атмосферата на жилището от средата на миналия век. В него има и кабинет, който в бъдеще е предвидено да функционира като информационен център за посетителите.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини