ОУ „ Св. Св. Кирил и Методий“ отбеляза Световния ден за възпоменание на жертвите от ПТП

Във връзка  с  Световния ден за възпоменание на жертвите от ПТП – 19 ноември2017г, в ОУ„ Св. Св. Кирил и Методий“ гр. Кърджали се проведоха редица инициативи в седмицата 13 - 19ноември. В часа на класа се повиши информираността на учениците за мащабите на проблема и последствията за семейството и обществото, насочихме вниманието към потенциалните заплахи, на които са подложени всички участници в движението. Учениците от I “a” с кл. ръководител Красимира Райковска , I “б” с кл. ръководител Станка Шелер и  II “a” класс кл. ръководител Тинка Хорсикян изработиха  постери, рисунки и табла, които са поставени по коридорите на училището. Първокласниците се запознаха с правилата, знаците, светофара и маркировката на пътното платно.

С китка цвете всички първокласници от най-голямото ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ - гр.Кърджали почетоха паметта на жертвите при пътно транспортни произшествия, като положиха цветята на пешеходната пътека пред училището. 

На днешния ден изказваме съболезнование към мъката на семействата и близките  за понесените загуби и отдаваме необходимата благодарност на всички, които участват в превенцията и ликвидацията на последствията от пътнотранспортните произшествия: служителите от спешна медицинска помощ, лекарите, медицинските сестри, служители от полицията, пожарникарите.

Нека този ден е ден за размисъл и равносметка. Да призовем водачите на превозни средства да използват предпазни колани и каски, да избират разумната скорост за движение, да избягват разговорите по мобилни телефони по време на шофиране, да не шофират под въздействието на алкохол или упойващи вещества. Да си напомняме непрекъснато, че най-важната цел на всяко пътуване е успешно и безаварийно пристигане. Нека  призовем пешеходците към разум и отговорност като участници в движението. Нашето лично поведение  да бъде малък, но решаващ пример за нашите деца. Толерантността и споделената отговорност са залог за намаляване на грешките и безсмислените нещастия по пътищата  поясни директора на училището Лиляна Тодорова–Янкова.

Елена Младенова – Педагогически съветник

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини