Румънец крие под седалката на колата 55 000 бона

Недекларирана валута с левова равностойност 55 000 лв. разкриха митническите и гранични служители на ГКПП Капитан Андреево в колата на румънец.

Аферата е разбита преди седмица, уточняват от Митниците. „Мерцедес" с румънска регистрация, пътуващ от Румъния през България за Турция пристигнал на трасе „Изходящи леки автомобили и автобуси, като в него шофьорът пътувал сам. Пред българските митнически служители обявил, че не пренасят нищо за деклариране.

Превозното средство обаче е селектирано за щателна митническа проверка. При инспекцията в ръчна чанта, укрита под седалката, митническите служители са открити недекларирани 33 000 долара, по-голяма част от които в купюри по 100 долара.

На румънския гражданин, е съставен акт за нарушение на Валутния закон и Закона за митниците. Недекларираната валута е иззета и подлежи на отнемане в полза на държавата. По случая ще бъде образувано административнонаказателно производство.

От началото на годината до момента митническите служители на МП Капитан Андреево са задържали валута с левовата равностойност над половин милион лева.

 Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Xx
    XXX
    2 0
    08:47, 13 дек 2017
    И къде заминават паричките след като се конфискуват някой може ли да каже ???
  • 2
    Ko
    kovo
    1 0
    13:14, 13 дек 2017
    Има нещо неточно. 1 пачка по 100 долара се равнява на 10 000 долара. След като "по-голяма част от които в купюри по 100 долара." сумата би трябвало да бъде в пъти по-голяма от "33 000 долара".
Последни новини