Opel с 12 нови модела

Шефът на General Motors за Европа Карл Петер Фостър точно потвърди, че ще бъдат инвестирани 9 милиарда долара до 2012 година, за да се възвърне определен пазарен дял. 6.5 милиарда долара от тях са запазени за развитието на нови модели и задвижващи системи. Според немска медиа тази инвестиция ще означава пускане на 20 нови модела за Opel, като това би означавало и нови хибридни и електрически автомобила.

Списъкът с нови модели включва наскоро представения седан Insignia, Meriva (в началото на 2009 година), следващото поколение на Astra (третата четвърт на 2009 година) и Corsa (2011 година), както и съответните им вариации.

Според Automotive News Europe Insignia ще бъде модифицирана във варианти Coupe, комби и кросоувър. Astra междувременно също ще се появи във вариант Coupe, докато производството на Tigra ще бъде прекратено в близките години. Моделът обаче ще бъде заместен след това от нов купе-кабриолет, базиран на компактната Corsa. След това трябва да видим и Antara (SUV модел), както и нов кросоувър, базиран на Corsa. Що се отнася до хибридните и електрическите модели, Opel ще развие свой собствен автомобил, базиран на новия E-Flex от GM, който ще бъде внедрен в предстоящия да излезе Chevrolet Volt.

Източник: rs-auto.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини